Agroturystyka

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki

Nalewka z agrestu

Email Drukuj

krzak nagrestu Nalewka z owoców agrestu. Orzeźwiająca i jak wszystkie nalewki dostarczająca wielu pożytecznych składników.

 

Składniki
1kg dojrzałego agrestu
½ l spirytusu
½ l wódki
½ kg cukru
Cukier waniliowy
1- 2 łyżeczki startego imbiru
Sposób przygotowania przepisu:


1. Agrest umyć, odciąć ogonki, wrzucić do słoja. Lekko nagnieść. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąc.
2. Po miesiącu zlać alkohol, owoce zasypać cukrem, cukrem waniliowym i dołożyć imbiru. Odczekać miesiąc.
3. Następnie odcedzić nalewkę słodką od owoców i wymieszać z nalewka wytrawną. Wlać do butelki i szczelnie zakorkować. Odstawić na dwa miesiące, aby dojrzała.

 
Reklama

Kto nas odwiedza

Naszą witrynę przegląda teraz 1 gość 

Reklama

Firma Handlowo-Usługowa

"K i H Transport"

Ciechanowiecka 31

17-300 Siemiatycze

tel/fax: +48 85 655 36 99

GSM: +48 516 134 164

e-mail: kihtransport@gmail.pl


176940
Dziś30