Agroturystyka

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki
Start Przepisy kulinarne

Bulion warzywny

Email

Potrzeba:

- 1,5 litra wody

- 6 dużych marchewek

- duża pietruszka

- 1/3 selera

- 1/3 pora (średniej wielkości)

- cebula

- 3- liście laurowe

- 4 ziarenka ziela angielskiego

- 6 ziarenek pieprzu

- 2 szczypty suszonego liścia lubczyku ogrodowego

 

Przygotowanie:

Warzywa obrać i umyć. Zagotować wodę i wrzątkiem zalać warzywa wraz z przyprawami (bez lubczyku). Gotować, aż wszystko będzie się rozpadało ok. 1 godziny (wywar będzie miał złoto-brązowy kolor). Wyjąć wygotowane warzywa, a wywar przecedzić przez sito. Przyprawić liśćmi lubczyku.

 
Reklama

Kto nas odwiedza

Naszą witrynę przegląda teraz 1 gość 

Reklama

Firma Handlowo-Usługowa

"K i H Transport"

Ciechanowiecka 31

17-300 Siemiatycze

tel/fax: +48 85 655 36 99

GSM: +48 516 134 164

e-mail: kihtransport@gmail.pl


176283
Dziś5